Upptäck okända övningen för att bota vanliga ryggsmärtan

Ju mer tekniken går framåt desto mer stillasittande blir vi. Många av oss sitter ner i stort sett hela dagen, först vid datorn på jobbet, och sedan framför tv:n när man kommer hem.
Jag kan erkänna att jag är en av dem.

Det här man medföra en hel del problem med ryggsmärta. Enligt statistiken så har runt 80 procent ont ryggen någon gång i livet. Själv har jag ofta ont i ryggen efter en lång dag på jobbet, och därför blev jag väldigt glad när jag såg det här knepet.

I videon nedan kan du se hur man på ett väldigt effektivt sätt stretchar Quadratus Lumborum – muskeln som sitter vid ländryggen och förbinder bäckenet med ryggraden. Det är väldigt vanligt att man har ont i just den muskeln om man har ett stillasittande arbete.

Så här gör du:

Ställ dig intill en dörrkarm med fötterna i kors. Om du ska stretcha höger sida placerar du insidan av höger fot mot väggen, likt bilden nedan.

01

Dra sedan vänsterfoten så långt bort från väggen som du kan.

02

Ta sedan tag i dörrkarmen med båda händerna, höger hand ovanför den vänstra. Skjut ut höften från väggen så långt du kan.

03

Du ska känna att det drar i sidan av nedre delen av ryggen. Om du istället känner av det i övre delen behöver du flytta ner handen något.

Håll denna position i två minuter för att få bästa resultat.

Här nedan kan du se en video på hur man ska göra.

Känner du någon med ett stillasittande jobb och har ont i ryggen?

Dela gärna vidare detta tips till alla du känner på Facebook, så att fler får chansen att upptäcka denna smarta övning. Förhoppningsvis kan den hjälpa någon som lider av smärtor i ryggen.