Titta: Här är de värsta bakteriebomberna på din arbetsplats

Arbetsplatsen är en av de platser som vi tillbringar mest tid på. Därför är det kanske inte så konstigt att det finns flera ytor som blir riktiga bakteriebomber. Speciellt om man jobbar på ett stort företaget. Här är fem punkter från sajten Buzzfeed som kan vara bra att hålla rent på så att arbetsmiljön både blir trevligare, men också så att personalen håller sig friska.

1. Diskhon


Har ni ett kök på jobbet? Hur ofta rengör ni diskhon ordentligt? Enligt en studie från USA kan det finns så mycket som 100 000 bakterier per kvadratmeter där du sköljer din tallrik eller tar ett glas vatten under arbetstid. Så det kanske är dags att börja städa mer ordentligt runt den ytan. Bakterierna trivs bra här eftersom det är varmt och fuktigt och för att det hela tiden lämnas nya matrester som gör att de kan växa.

2. Disktrasan


När ni har rengjort diskhon får ni inte glömma bort att se till att disktrasorna och tvättsvamparna är rena och hygieniska. Här trivs nämligen bakterier som salmonella och influensavirus. Ett annat problem med de smutsiga disktrasorna är att vi ofta använder dem till rengöra många ytor vilket resulterar i att bakterierna sprids.

3. Dator och mobil


Datorn och mobilen hjälper oss i vardagen och på arbetsplatsen. Men vad många inte tänker på att det kan finnas många bakterier på dem. Tänk bara på hur många du tar i hand eller har kontakt med en kollega/kund varje dag eller går på toaletten. Därför är det viktigt att rengöra så väl tangentbord som mobilen regelbundet.

4. Portföljen/väskan


Här är ännu en sak många inte tänker på som kan ställa till med bekymmer. Vi ställer våra väskor och portföljer på golvet, på bussen eller tunnelbanan men vi tänker inte hur smutsigt det är på golvytorna. Sedan kanske vi lägger upp väskan på vår skrivbord på jobbet och bakterierna sprids.

5. Tjänstebilen


Det finns många ytor i bilen som blir smutsiga och kan sprida bakterier, speciellt om företagets personal delar på en bil. Det är viktigt att rengöra ytor som ratten, växelspaken och instrumentpanelen.