Så fixar du det perfekta kontoret – i ditt eget hem

Få saker är så personliga som ditt eget hemmakontor. Ditt kontor är din egna yta, avsedd för dina specifika behov. Sättet kontoret är sammansatt på måste tillåta dig att vara produktiv samtidigt som det ska vara en behaglig plats att befinna sig på. Här är några tips på hur du kan kombinera produktivitet med komfort på hemmakontoret.

Ha en plan innan du börjar

Kontoret ska spegla dig så tänk ut hur du vill ha det. Modernt med mycket vitt eller brittiskt med mycket mörkt trä? Börja inte köpa saker förrän du har helhetsbilden klar för dig.

Satsa på belysningen

Bara för att du är van vid en viss belysning från ditt jobb-kontor innebär inte det att du behöver ha det i ditt hem. Om du har fönster kan du skatta dig lycklig, naturligt ljus! Dock behöver du förstärka med några lampor. Prova dig fram tills du hittar ett ljus som känns bekvämt för dig.

Se till så du sitter bekvämt

Även om du inte har råd med något annat, se till att skaffa en bra och bekväm stol. Se till att den stöder ryggen ordentligt. Om du sitter större delen av dagen är detta otroligt viktigt för att undvika ryggproblem.

Det allra bästa är om du skaffar ett höj- och sänkbart skrivbord så att du kan växla mellan att sitta och stå medan du jobbar.

Låt inte privatlivet inkräkta på kontoret

Ta inte in några som helst personliga föremål till kontorsytan. Separera alla privata brev från de jobbrelaterade. Lämna den där boken som är så bra kvar i sovrummet. Om du börjar låta privatlivet inkräkta på jobbet blir det till slut svårt att separera dem från varandra.

Se till att du verkligen älskar möblerna

Här handlar det om bekvämlighet. Även om du kanske inte har råd med allt du önskar dig på en gång så börja med något du verkligen vill ha. Kanske en bekväm stol att ha vid sidan av att sitta och läsa dokument eller rapporter i.

Förvaring

Försök att inreda hemmakontoret så att du kan förvara alla dina saker på separata och enkla ställen. På så vis slipper du allt stök med att ha allt på ett och samma ställe. Det blir dessutom mycket enklare att hitta rätt saker.

Satsa på uppdaterad teknik

Du vill undvika tekniska bekymmer i hemmakontoret, speciellt när det inte finns någon teknikavdelning att mejla till när det strular. Så se till att ha uppdaterad teknik som du vet kommer fungera.

Slutligen: Se till att du trivs. Det är ditt kontor och det är bara du som bestämmer. Vill du ha prickiga gardiner och skrikrosa musmatta så får du ha det – det är det som är den stora fördelen med att ha ett hemmakontor!