Öka koncentrationen på jobbet genom att knåda denna punkt på foten varje dag

Vore det inte fantastisk om du bara kunde trycka på en punkt och bli av med alla dina sömnproblem? Vore det inte ännu mera fantastiskt om denna punkt också kunde förbättra minnet och öka koncentrationen på jobbet?

Akupressur är en gammal kinesisk metod som innebär att man trycker på speciella punkter på kroppen för att uppnå olika medicinska effekter. Jag har aldrig provat detta själv, men vet att många andra som testat faktiskt tycker att det fungerar.

Men det kan ju verka svårt att sätta sig in i var alla punkter sitter och vilka besvär de hjälper mot. Därför har jag nu ett superbra tips för dig som vill testa akupressur. Det finns nämligen en punkt, den så kallade LV3 (även kallad Great Rushing point), som hjälper mot flera saker. Den har till och med kallats “one-stop healing point for all problems”.

LV3 sitter på foten precis där benet från stortån möter benet från tån bredvid. Känn med fingret på foten så hittar du den. Tryck sedan med fingret på samma punkt på båda fötterna i två minuter. För bästa resultat ska du göra detta tre gånger om dagen.

foten

Tryck på den här punkten sägs även kunna hjälpa mot utmattning, huvudvärk och ögonproblem.

Jag ska definitivt testa detta! Jag har faktiskt problem med att somna ibland, och skulle nog behöva öka koncentrationen på jobbet ibland också.

Har du testat? fungerar det? Dela då gärna detta tips vidare till dina vänner.