Så kallt får det vara på kontoret

Vintertid är det ingen ovanlig syn att se kollegerna sitta och huttra invirade i filtar på kontoret. Men hur ser riktlinjerna ut egentligen – hur kallt får det vara på en arbetsplats? 

Att frysa på jobbet kan sänka prestationen. Här kan du beställa fristående element för ett varmare kontor – nu för mindre än 200 kronor.

Man ska inte behöva frysa samtidigt som man försöker fokusera på arbetet. Dessvärre kan det vara många som vintertid är tvungna att göra det på grund av bristfällig uppvärmning på kontoret. Men om alla gick efter riktlinjerna skulle fler få jobba i en behaglig temperatur på kontoret.

Rekommendationen gällande temperaturen på arbetsplatser lyder så här: ”Om lufttemperaturen vid lätt och stillasittande arbete varaktigt avviker från 20-24 grader vintertid bör det termiska klimatet undersökas närmare”. Det här skriver arbetarskydd.se

Ibland kan problemet med temperaturen på jobbet dessvärre vara svårare att lösa än att bara skruva upp värmen. Då är den enklaste och billigaste lösningen att köpa fristående element att ställa i kontorsutrymmet. Hos Clas Ohlson får man just nu ett konvektorelement med fläkt för mindre än 200 kronor:

element

Elementet är litet och smidigt och lämpar sig perfekt för kontoret. Det vet kunden Minna som köpte just den här modellen till arbetsplatsen.

– Vi köpte elementen till vårt kontor och de värmer väldigt bra. De väger inte mycket och det är lätt att flytta runt dem, säger Minna.

Tack vare att elementet har en inbyggd fläkt sprids värmen snabbare. Man kan även reglera värmen tack vare tre olika värmelägen.

Det är varken dyrt eller svårt att ge kontoret lite extra värme: För mindre än 200 kronor får du ett fristående element från Clas Ohlson.