Kom till ro och sov bättre med dessa 5 övningar innan läggdags

Har du, som jag, svårt att somna ibland? Känner du dig stel och orolig i kroppen, och känns det som en omöjlighet att komma till ro?

Lugn, du är inte ensam. Faktum är att många har problem att sova idag. Många av oss kanske jobbar lite för mycket, och har svårt att koppla bort jobbet när vi kommer hem. Idag är det dessutom väldigt lätt att ta med jobbet till sovrummet, eftersom de flesta har smarta telefoner med jobbmejlen tillgänglig. Ljuset från våra smartphones gör också att vi blir piggare och får svårare att somna.

Men det finns faktiskt några bra knep för att somna lättare. Testa att göra dessa enkla yogaövningar innan läggdags – och du kommer bli förvånad över hur bra det känns i kroppen efteråt.

ANNONS FRÅN CLAS OHLSON: Nu får alla företagare rabatt på allt i butiken. Läs mer här.

1. Koppla av i nacke
Sitt upprätt med benen i skräddarställning. Försök slappna av så mycket du kan, även i ansiktet och i käken. Luta sedan huvudet försiktigt åt vänster så att du känner en stretch på högra sidan av nacken. Håll positionen i ca 30 sekunder och upprepa sedan övningen åt andra hållet tills nacken känns helt avslappnad.

2. Koppla av i ryggen
Den här övningen är perfekt för dig som har ett stillasittande jobb och lätt får ont i ryggen.

Lägg dig på rygg med benen utsträckta. Vinkla vänster knä och vrid det åt höger, över höger ben. Vrid samtidigt överkroppen åt vänster. Du ska känna att det drar i ryggen.

Håll positionen i en minut och upprepa sedan på den andra sidan.

stretch

3. Koppla av i höfter
Lägg dig på rygg i sängen och låt knäna falla åt sidan samtidigt som fotsulorna nuddar varandra. Låt armarna vila bredvid kroppen på ett sätt som känns bekvämt för dig. Håll positionen i två minuter.

Om det gör ont att ligga i den här positionen kan du lägga ett par kuddar under knäna.

4. Ben över huvud
Lägg dig på golvet eller på sängen mot en vägg. Sträck benen rakt upp och luta dem mot väggen. Låt armarna ligga avslappnade mot golvet. Om det drar för mycket i benen kan du flytta längre från väggen, och om du inte känner någonting kan du flytta lite närmare.

yoga

5. Barnets position
Den här övningen kan du göra på golvet eller i sängen.

Sätt dig på dina fötter och luta överkroppen framåt. Låt pannan vila mot underlaget och slappna av. Försök få bröstet så nära dina knän du kan. Låt dina armar mötas nere vid dina fötter och håll positionen i en minut.

yoga2

Jag är själv inte så intresserad av yoga, men jag kommer garanterat testa dessa övningar. Dela gärna detta vidare om du har vänner som har problem med att somna!

ANNONS FRÅN CLAS OHLSON: Nu får alla företagare rabatt på allt i butiken. Läs mer här.