Knåda tummen 1 minut varje dag på jobbet och du kommer bli förvånad av vad det gör med kroppen

De flesta vet att massage är bra för att bota stela muskler, slappna av och dessutom kan det vara väldigt skönt.

Men tydligen kan massage av händerna påverka hur vi mår i resten av vår kropp.

Jin Shin Jyutsu är en del av traditionell kinesisk medicin, och handlar om hur hur stimulering av olika punkter på händer och fötter kan påverka andra delar av kroppen. Enligt Jin Shin Jyutsu kan handmassage bota magproblem, yrsel och sömnlöshet.

Jag vet inte om detta fungerar, men jag kommer definitivt att prova! Perfekt när man har suttit stilla och jobbat länge och behöver en paus.

Här nedan kan du se vilka fingrar du ska massera för olika hälsoproblem.

Tummen

01
Tummen är ansluten till hjärtat och lungorna. Om du har problem med hjärtklappning och andfåddhet kan det förbättras genom att man försiktigt drar och masserar tummen, enligt Jin Shin Jyutsu.

Pekfingret

02
Pekfingret är kopplat till mag- och tarmkanalen. Så om du har matsmältningsbesvär, buksmärtor eller förstoppning kan du testa att massera pekfingret.

Långfingret

03
Genom att massera och dra i långfingret kan du enligt Jin Shin Jyutsu lindra yrsel och illamående. Det ska även kunna bota sömnlöshet.

Ringfingret

04
Via ringfingret kan du påverka ditt emotionella tillstånd. Är du på dåligt humör eller har brist på tålamod? Testa att massera och dra i ringfingret!

Lillfingret

05
Det minsta av våra fingrar är kopplat till njurarna och huvudet, enligt Jin Shin Jyutsu. En regelbunden massage av lillfingret ska kunna förbättra olika problem med njurarna. Det ska även vara bra mot huvudvärk.

Precis som akupunktur är Jin Shin Jyutsu en populär metod för att bota mindre smärtor och krämpor. Har man stora och återkommande problem ska man givetvis kontakta läkare.

Jag ska i alla fall testa att massera fingrarna och se om detta hjälper! Känner du någon som kan ha nytta av detta? Dela gärna med dig till dina vänner så fler kan läsa.

Bildkälla: Imgur