Jens lånade 300 000 av mormor Kersti – 8 år senare gör han en vinst på 10 miljoner

Att ha en bra affärsidé är en sak, men att kunna förverkliga den är en annan. För att det ska ske behövs rätt expertis och ett startkapital. För Jens Nilsson, vd och grundare av Offerta, var det 88-åriga mormor från Norrland som hjälpte till med en startsumma.

Jens Nilsson studerade till civilekonom i Linköping. Han var toppstudent och framtiden såg ljus ut. Han drömde om att jobba som konsult på de bästa företagen, men stötte på bakslag. Han fick höra att han inte hade rätt profil för att bli konsult.

– Det var verkligen en motgång, men som oftast då livet tar olika riktningar sker det mesta av godo, säger Jens Nilsson till Breakit.

ANNONS FRÅN CLAS OHLSON: Som medlem i Clas Office får du rabatt på allt hos Clas Ohlson. Här går du med gratis.

Och bra var väl det, för det Jens Nilsson kom att göra var ännu större. När han studerade i Nya Zeeland föddes affärsidén som han idag tjänar miljoner på. I aulan i hans skola fanns en sambandscentral dit hela Auckland kunde ringa om de behövde hjälp med småjobb. En telefonist tog emot uppdraget och skrev sedan ut det på en lapp som hängdes upp på en stor anslagstavla.

Med inspiration av lapparna som hängdes upp grundade han företaget Offerta. Där kan man i likhet med anslagstavlan hitta tjänsteföretag som kan hjälpa till med småjobb, men på nätet såklart.

Idag går företaget med 10 miljoner i vinst, men för åtta år sedan hade de 300 000 att röra sig med. Pengar som Jens Nilsson fick låna av mormor Kersti.

ANNONS FRÅN CLAS OHLSON: Gratiskortet ger företagaren rabatt på hela Clas Ohlsons sortiment. Här blir du en del av Clas Office.

– Jag lånade dem av min mormor Kersti, den affärssinnade bankdirektören från Norrland. Hon är 88 idag, och fortfarande sylvass, säger Jens Nilsson.

När Jens Nilsson numera har lite mer pengar att röra sig med har mormor Kersti fått tillbaka pengarna hon lånade för åtta år sedan.

Tycker du också att det här är en oerhört inspirerande historia? Dela den gärna med dina vänner!