Här är japanska metoden för att bota ryggvärk och få bättre hållning

Idag när många av oss är stillasittande större delen av dagen så är det väldigt vanligt att ha ont i ryggen. Jag vet för jag har det själv. Det finns massor av knep, övningar och goda råd för att bota ryggvärk, men det här knepet är nog min favorit.

Det är den japanska doktorn Toshiki Fukutsudzi som arbetat i 10 långa år för att för att utveckla en metod som motverkar dålig hållning. Hon är känd i sitt hemland och fick stor uppmärksamhet när hon gav ut sin bok som handlar om hur man kan få bukt med sin dåliga hållning, motverka ryggproblem och stärka bukmuskulaturen – precis vad många av oss stillasittande kontorsarbetare behöver.

Dr. Fukutsudzis bok har nu sålts i över sex miljoner exemplar över hela Asien. I boken har hon specialiserat sig på människor som har problem med bäckenbenet och hennes metod sägs även reducera fettet runt midjan.

Har man allvarliga ryggproblem under en längre period är det givetvis bäst att uppsöka en läkare. Men många människor verkar faktiskt haft nytta av den här övningen och att prova skadar väl inte?

Metoden sägs vara mycket effektiv och är också lätt att testa, eftersom allt du behöver göra är följande i 5 minuter varje dag.

Så här gör du:

Rulla ihop vanlig handduk för att bilda en tjock och stabil ”korv”. Linda gärna ett band över, så att handduken håller ihop.

Lägg dig sedan på en plan och hård yta, förslagsvis golvet. Sängar och soffor är för mjuka och då försvinner effekten. Placera handduken i höjd med naveln, där ryggraden kröks.

ho%cc%88jd-600x281

Se till att du är i rätt position, det är avgörande för att du ska få resultat. Placera fötterna i axelbredd, med tårna som pekar inåt.

Sträck armarna ovanför huvudet, handflatorna nedåt och lillfingrarna ska röra vid varandra. I detta läge ligger du still i 5 minuter. Övningen kan vara lite smärtsam till en början, men försök hålla ut i 5 minuter. Det ska bli enklare för varje gång du gör detta.

ho%cc%88jd1-600x281

För bästa resultat bör du göra detta 3 gånger per dag i några veckor.

rygg-600x230

Dela gärna med dig av knepet till dina vänner om du vet någon som kan behöva hjälp mot ryggproblem.