Forskning visar: Choklad gör dig smartare

Choklad är bra på många sätt, främst för att det är så himla gott. Men nu finns det ytterligare en orsak till att äta den ljuvliga kakaobönan: Det gör dig smartare.

Choklad i alla dess former är något av det bästa som finns. Kladdkaka, kokosboll, mjölkchoklad, mörk choklad… Ja, listan kan göras lång på chokladens alla godsaker.

ANNONS FRÅN CLAS OHLSON: Som medlem i Clas Office får du rabatt på allt hos Clas Ohlson. Här går du med gratis.

Förutom att choklad är en gastronomisk smakupplevelse har den även många bra effekter på vår kropp. Vi vet sedan tidigare att choklad till exempel är bra för hjärtat, gör dig gladare och kan skydda huden från solen. Men nu visar studier att choklad även gör dig smartare.

Forskningen som gjordes i år visar att personer som åt choklad minst en gång i veckan förbättrade sitt minne och sitt abstrakta tänkande.

– Det är betydande resultat, det berör en rad olika kognitiva funktioner, säger psykologen Merrill Elias, som ledde undersökningen, till Washington Post.

ANNONS FRÅN CLAS OHLSON: Gratiskortet ger företagaren rabatt på hela Clas Ohlsons sortiment. Här blir du en del av Clas Office.

Mer än 1000 personer deltog i forskningen där man undersökte sambandet mellan blodtrycket och hjärnans funktion, och slutsatsen blev alltså att choklad faktiskt gör en smartare!

Jag tänker i alla fall testa det här i helgen, man har ju inget att förlora… Dela gärna om du också satsar på att bli smartare med choklad!