Enkla 5-minutersmetoden för att tappa fett och få bättre hållning

Många av oss har stillasittande arbeten idag. Men våra kroppar är inte gjorda för att sitta still i 8-9 timmar om dagen, vilket ofta leder till att vi får ont. Dessutom får vi dålig hållning, blir tjocka, otränade och i längden även sjuka om vi inte rör på oss.

Men träning på jobbet behöver inte vara svårt! Här har vi tagit fram sex övningar som är lätta att göra på jobbet. Det tar bara fem minuter och om du gör dem varje dag kommer din kropp att må mycket bättre.

Situps

01
Luta dig bakåt i stolen och håll fast händerna i sitsen. Böj på benen och lyft knäna mot hakan och sträck ut dem igen. Upprepa 10 gånger.
Gör sedan samma övning igen fast den här gången sträcker du benen ut åt höger så att du aktiverar musklerna i sidan av magen. Upprepa 10 gånger åt höger och 10 gånger åt vänster.

Annons från Clas Ohlson: Det är inte bara gymnastik som gör livet lättare på kontoret. Som medlem i Clas Office får alla företagare massa bra erbjudanden – gratis.

Rotation med väska

vaska
Ta din handväska eller något annat som väger 1-2 kg (eller tyngre om du önskar). Håll väskan framför dig medan du roterar åt sidorna. Se till att ryggen är rak. Upprepa i cirka 30 sekunder.

Sidoböj med bok

bok
Här är det bäst att använda en ganska tung bok eller handväska som vikt. Håll boken i vänstra handen och placera höger hand bakom huvudet. Håll ryggen rak och böj sedan kroppen åt vänster. Håll kroppen i en rak linje och undvik att vrida armbågen framåt eller bakåt. Upprepa 10 gånger på varje sida.

Annons från Clas Ohlson: Clas Ohlson förstår att det kan vara tufft att vara företagare ibland. Därför storsatsar de för att underlätta vardagen – med Clas Office. Här kan du läsa mer.

Spänn magen

andan
Det här är en väldigt enkel övning som du kan göra var som helst. Det enda du behöver ha är en stol.
Ta ett djupt andetag och spänn magen allt vad du kan. Håll kvar spänningen samtidigt som du andas ut långsamt. Håll positionen i 10 sekunder. Upprepa denna övning 3-5 gånger.

Benlyft

benlyft
Luta dig bakåt i stolen och ta tag om sitsen med händerna. Håll benen så raka du kan och lyft dem mot taket. Upprepa 10 gånger.

Annons från Clas Ohlson: Många företagare har insett att det bara finns fördelar med att vara medlem i Clas Office. Här kan du läsa mer och bli medlem.

Dips med stolen

06
Den här övningen är lättast att göra på en stol som inte har hjul. Om din stor har hjul kan du ställa den mot en vägg så att den inte rullar iväg. Glid ner från stolen och håll dig uppe med armarna så att du sitter i luften framför stolen. Benen ska vara raka. Böj på armarna så att du sänker ner kroppen mot golvet.
Är det för lätt kan du prova att lyfta ena benet, är det för svårt kan du böja lite på knäna.

Här nedan kan du se alla övningarna på film.