9 knep med pappersklämmor som kommer att förenkla livet på kontoret

De är tillverkade för att klämma ihop papper, ungefär som ett väldigt stort gem. Men dessa magiska pappersklämmor kan användas till så mycket mer!

Om du inte redan har dem på kontoret kommer du garanterat be chefen beställa in efter att du läst den här artikeln.

Telefonhållare

07
Nutidens smarta telefoner har öppnat för en helt ny värld. Plötsligt kan vi titta på film i mobilen under den annars så långtråkiga tågresan. Eller kanske på en sysslolös dag på kontoret?

Men hjälp av två pappersklämmor behöver du inte ens hålla i mobilen själv. Vik tillbaka handtagen på den ena och knip fast i dem med den andra. Vips så har du en telefonhållare!

Laga tangentbordet

05
Har de små ”benen” på ditt tangentbord gått av? Inga problem! Handtagen på pappersklämmorna fungerar faktiskt utmärkt som ben till tangentbordet.

Stapla flaskor i kylskåpet

08
Att stapla flaskor eller burkar i kylskåpet brukar vara en total omöjlighet. Flaskor har ju som bekant en förmåga att rulla iväg. Men med hjälp av ett par pappersklämmor kan du enkelt stapla fina torn av flaskor i kylen – utan att vara rädd att de ska rasa. Fäst bara pappersklämmorna i gallret så fungerar de som ett stopp.

Organisera dina sladdar

01
Många som jobbar på kontor idag använder sig av en bärbar dator som man kopplar ur och tar med sig hem på kvällen. Jag är en av dem – och varje morgon har jag samma problem: Sladdarna till datorn har ramlat ner på golvet och jag måste krypa in under skrivbordet för att hitta dem.

Men med det här smarta knepet vet man alltid var man har sina sladdar! Fäst bara några pappersklämmor på skrivbordskanten och trä sladdarna som du använder ofta igenom handtagen.

Tandkrämshållare

02
Det är inte bara på jobbet som du har nytta av pappersklämmor. Du kan även använda dem till att få ut den där sista biten tandkräm som annars kan vara direkt omöjlig att klämma ut. Rulla bara ihop tuben och fäst klämman över den – nu är det mycket enklare att få ut tandkrämen!

Skydda rakhyveln

03
Brukar du resa ofta? Då vet du hur krångligt det det kan vara att få med rakhyveln. Man vill ju inte riskera att den ska bli förstörd, och om man lägger den löst i väskan kan man även skära sig på den när man stoppar ner handen.

Pappersklämman kan faktiskt fungera som ett skydd över rakhyveln. Du riskerar inte att skära dig och rakhyveln skyddas från skador. Smart!

Sladdhållare

04
Sladdar har ju en förmåga att trassla ihop sig. Om man lägger ett par sladdar lösa i en låda så kan man faktiskt räkna med att de kommer bli en enda röra. Du kan enkelt undvika detta genom att linda ihop dina sladdar och fästa dem med en pappersklämma!

Håll chipsen fräscha

06
Ingen gillar ju gamla sega chips! Håll dem fräscha genom att stänga påsen med en pappersklämma.

Telefonhållare

09
Här är ytterligare en variant av mobilhållare som du kan bygga av två pappersklämmor. Till en här hållaren behöver du även en liten bit papper. Fäst båda klämmorna på varsin sida av pappret och stick ner mobilen i handtagen. Klart!

Hade du svårt att hänga med? I videon här nedan kan du se alla knepen med en tydlig förklaring till varje.

Tyckte du också att det här var riktigt smarta tips? Dela gärna vidare till dina vänner.