9 anledningar till att kontorshundar är de bästa medarbetarna

Har du redan en kontorshund på din arbetsplats? Grattis! Du är lyckligt lottad och mår förmodligen bättre på jobbet än många andra. Hur du inte en kontorshund? Här är 9 anledningar till att skaffa en.

1. De hälsar alltid jätteglatt på alla kollegor på morgonen.

Hundar har ju en förmåga att bli väldigt glada när de träffar människor de inte sett på ett tag. Tänk att få välkomnas av en glad vovve varje morgon när man kommer till jobbet! Det blir garanterat en bra start på dagen.

2. De hjälper gärna till

Hundar älskar att vara med där de händer och hjälper gärna till, på sitt sätt. En sovande hund på golvet i konferensrummet hjälper faktiskt till mer än du tror. Djur gör oss nämligen lugnare och mer avslappnade. Perfekt sällskap under ett långt jobbmöte med andra ord!

hunden

3. De kräver ingen lön (men gärna lite godis)

Hundar behöver ju som bekant inte ha någon lön. Men ge dem gärna lite kärlek då och då – det kommer ni båda må bra av. Och godis förstås!

4. De är stolta över att få jobba på din arbetsplats

Din hund älskar och dyrkar dig – och dina kollegor. Om du ger kärlek till din hund kommer du få det tusenfalt tillbaka, och din hund kommer alltid vara stolt över att få vara en del av ditt liv och din arbetsplats.

5. De påminner dig om när det är dags att ta en (sov)paus

Finns det något mer lugnande än att titta på en hund som sover? Kanske gör du till och med rätt i att göra hunden sällskap och sova middag ibland. Forskning visar nämligen att det är hälsosamt att ta en tupplur på jobbet.

sov-hund

6. De håller din stol varm

En hund ger dig kärlek och värme – även bokstavligen. Om du har en liten hund kan du låta den vila i ditt knä medan du jobbar, det är en perfekt värmekudde!

7. De hjälper dig och dina kollegor att komma närmare varandra

Tycker du att det är tråkig och stel stämning mellan kollegorna på jobbet? Skaffa en kontorshund! Jag lovar att ni kommer få massor av skratt, nya samtalsämnen och komma närmare varandra.

8. De ser till att du får motion 

Vissa ser det som en nackdel, andra som en stor fördel. En hund behöver komma ut och få motion flera gånger om dagen – och det betyder att du också får det. Varför inte ta med dig kollegorna och gå ut med hunden tillsammans på lunchen?

9. De älskar gos – och ännu mer gos

Vi mår alla bra av att kramas mer, och en hund på jobbet betyder massor av kramar och pussar hela tiden.