7 smarta knep som får dig att knäcka en miljonidé

Många som börjar jobba som egenföretagare vittnar om friheten. Du bestämmer själv vad du ska göra om dagarna och hur du förlägger din arbetstid. Dessutom, om du har lite flyt och en del skicklighet, så kan ditt företagande bli en enorm succé. Vem vill inte trygga sin pension och dessutom sina barn och barnbarns ekonomi? Det vore ju helt fantastiskt att jobba för sig själv och sitt eget företag, i stället för någon annans, tycker då jag.

Men hur ska man göra för att lyckas? Jag hittade de här tipsen och tycker att de är fenomenala. Jag blir faktiskt riktigt sugen på att starta eget nu…

1. Passion
Det finns många företagare som har lyckats genom att satsa på sin stora passion. Är det något du älskar att göra? Du kanske är riktigt bra på att baka födelesedagstårtor eller binda flugor? Finns det andra företag inom den branschen och hur tjänar de i så fall pengar? Tänk vad härligt att få jobba med sin hobby!

2. Kombinera goda ting
Skriv ner saker du gillar, hobbys, tjänster, branscher, idéer – och kombinera dem två och två på olika sätt. Jag gillar till exempel blodapelsiner och hämtmat – kanske ska jag satsa på att bli fruktbud? Det kanske inte var världens roligaste idé, men ni förstår principen.

ANNONS FRÅN CLAS OHLSON: Här är gratiskortet som ger företagare rabatt på allt i butiken.

3. Uppmärksamma problem
Bli riktigt bra på att upptäcka saker som ingen verkar hinna med eller som bortprioriteras, kanske på din nuvarande arbetsplats eller bland dina vänner? Fundera då ut ett sätt att lösa detta! Kanske något du kan ta tag i på konsultbasis?

4. Titta utanför Sverige
Finns det några häftiga affärsidéer som testats utomlands och som skulle vara något för dig att testa på hemmaplan? Det finns det alldeles säkert. Leta inspiration på internationella entreprenörssajter.

5. Inspireras av andra branscher
Vad finns det för smarta idéer från andra branscher som du kan dra nytta av? Som till exempel köp och sälj-sajter på nätet som Tradera och Blocket. Kan du skapa ett liknande forum, fast för din bransch?

6. Håll koll på trender
Det kan vara svårt att hänga med i svängarna ibland då det verkar komma nya prylar vareviga dag. Men med nya produkter så skapas också nya behov. I dag finns det till exempel företag som specialiserar sig på att laga skärmar till iphone – utan den trenden hade inte deras tjänster funnits. Vad ser du för trender runt omkring dig?

7. Ta hjälp av andra
Samla ihop vänner och bekanta från olika branscher. Deras erfarenheter och kunskaper är en guldgruva för dig! Utgå ifrån dina intressen och erfarenheter och spåna tillsammans.

ANNONS FRÅN CLAS OHLSON: Här är gratiskortet som ger företagare rabatt på allt i butiken.

Källa: Driva-eget.se