7 saker som kommer hända med kroppen om du börjar arbetsdagen med ett glas vatten

Om man börjar dagen med att dricka ett glas vatten på tom mage kan det hända otroliga saker med din kropp. Det här har man för länge sedan insett i Japan – efter att ha läst det här kommer du också vilja testa!

Annons från Clas Ohlson:
Clas Ohlson satsar på företagare och har allt som behövs till kontoret i sitt sortiment. Här blir du medlem i Clas Office – helt gratis.

I Japan har det kommit att bli en del av kulturen att inleda dagen med ett glas vatten. Och det är lätt att förstå varför när man läser vad som kan hända med kroppen om man gör det.

Här är 7 saker som ett glas vatten innan arbetsdagen kommer göra med din kropp:

1. Rensar kroppen på gifter
Under natten sorterar kroppen bort alla gifter, och det som händer när kroppen får i sig vatten är att det automatiskt skapas en rörelse i tarmarna. Om du då dricker vatten på tom mage efter natten kommer de dåliga gifterna spolas ut. På så sätt får kroppen en fräsch start genast från morgonen!

2. Förbättrar matsmältningen
Undersökning visar att matsmältningen förbättras med minst 24 procent av att dricka vatten på tom mage. Särskilt för de personer som följer någon strikt diet är det extra viktigt att få i sig vatten.

3. Bidrar till hälsosam viktnedgång
I och med att vattnet på tom mage sätter igång matsmältningen kommer du också känna dig mindre hungrig under dagen. Suget efter något smått kommer också minska – och då lägger du inte på dig de där extra kilona!

4. Förhindrar njursten och urinvägsinfektion
Vatten på tom mage tar bort syrorna i magen som leder till stenar i njurarna. Samma gäller för att förhindra urinvägsinfektion: Om du dricker mycket vatten tas gifterna som orsakar infektionen bort.

5. Lindrar halsbränna och matsmältningsbesvär
Problem med matsmältningen grundar sig i förhöjd surhet i magen. Det i sin tur kan leda till sura uppstötningar och halsbränna. Det är här vattnet kommer in i bilden: Ett glas vatten på tom mage tar bort surheten.

6. Ger lyster till huden
Om man är uttorkad kan det bidra till rynkor och porer i huden. I en undersökning märkte man att 500 ml vatten på tom mage ökade blodcirkulationen och gav därmed lyster till huden.

7. Skinande och välmående hår
Genom att dricka vatten ger man samtidigt näring till håret – från insidan och ut. Faktum är att vatten utgör nästan en fjärdedel av vikten av ett hårstrå.

Annons från Clas Ohlson:
Som medlem i Clas Office finns det inget att förlora. Alla företagare är alltid garanterade rabatter och det är såklart gratis att gå med.