20-åring med Downs syndrom är yngste företagaren i stan

Föräldrar vill vad som är bäst för deras barn. De vill att de ska få växa upp lyckliga med många möjligheter i livet. Mary Ann Pyron är inget undantag.

För 20 år sedan fick Mary Ann sin son Blake. Pojken föddes med Downs syndrom, men det hindrade inte Mary Ann från att tro att hennes son hade en chans att åstadkomma allt han tog sig an.

Mary Ann fick dock höra, precis som många andra föräldrar till barn med särskilda behov, att hennes son aldrig skulle få uppleva samma saker som andra barn.

Under gymnasiet jobbade Blake extra på en restaurang men en månad efter att han tagit studenten stängde restaurangen ned. I staden de bodde fanns inte många jobb från första början och för en person med Downs syndrom var möjligheterna ännu färre.

Men då fick Mary Ann och hennes son en briljant idé – de skulle starta ett företag tillsammans! Den här historien visar verkligen att oavsett om du har en funktionsnedsättning eller ej, så kan du skapa något helt eget bara du lägger manken till!

blakes-snow-shack-1-600x800
Här är Blake och hans mamma Mary Ann Pyron. Maryn Ann har aldrig tvivlat på att hennes son kan bli vad han vill. Bild: Facebook/Blake’s Snow Shack

blakes-snow-shack-2-850x637 Blake föddes med Downs syndrom. Men det har inte hindrat honom från att åstadkomma fantastiska saker. Bild: Facebook/Blake’s Snow Shack

Annons från Clas Ohlson:
Nu får alla företagare oavsett bransch ett kort från Clas Ohlson som ger rabatt på allt i butiken. Här får du kortet hemskickat!

blakes-snow-shack-3-850x637

När Blake gick på gymnasiet jobbade han extra på en restaurang, men den fick tyvärr stänga ner. Precis som för många andra ungdomar var det svårt att hitta ett nytt jobb. Bild: Facebook/Blake’s Snow Shack

blakes-snow-shack-6-850x680
Efter att ha slagit sina kloka huvuden ihop kom mor och son på idén att öppna en egen food truck! I och med öppningen blev Blake officiellt stans yngsta företagare – och den enda med Downs syndrom!
Bild: Facebook/Blake’s Snow Shack

blakes-snow-shack-9-850x637 Vad är det för något de säljer då? Det kallas för snow cones, och är en slags glasstrut med krossad is med olika smaker. Blake har alltid älskat snow cones, men det fanns inte att köpa i stan. Vilken tur då att han startade sin egen försäljning! Bild: Facebook/Blake’s Snow Shack

Annons från Clas Ohlson: Gratiskortet som ger alla företagare unika erbjudanden på allt möjligt hos Clas Ohlson. Här får du som är företagare kortet hemskickat!

14457501_1055543921227668_1324195259476832225_n
Mary Ann är självklart väldigt stolt över sin son och sa så här i en intervju: ”Jag vill personligen utmana alla mammor att tro på sig själva. Vi känner våra barn bättre än någon annan och om du tror på dig själv, som mamma, och du tror på ditt barn, kan era drömmar gå i uppfyllelse.” Bild: Facebook/Blake’s Snow Shack


Tycker du att Blake och hans mamma har helt rätt inställning? Dela gärna deras fina och inspirerande historia med dina vänner!